Je hebt het allemaal voor elkaar: je hebt een goede baan, vriendinnen, je sport 4x in de week en eet vooral gezond. Als mensen problemen hebben weten ze je direct te vinden. Zij hebben jou immers nooit zien stressen over je werk of om een man zien huilen. “Ach joh, je komt er vast wel bovenop, je bent zó sterk” is het meeste wat je aan steun krijgt als er tegenslagen zijn in je leven.

Dat is niet heel gek als je alles mee lijkt te hebben in je leven. Je doet altijd alles alleen. Je lost je problemen alleen op. Je huilt als je alleen bent. Je strest alleen wanneer een ander het niet ziet. Want je bent bang dat zij je als zwak zullen zien. Je wilt niet zwak zijn, je wilt die sterke powervrouw zijn waar iedereen het over heeft. Dus schreeuw je het even uit en veeg je je tranen weg. Je trekt je mooie hakken aan en gaat dan de deur uit om weer door de dag te komen.

Maar diep van binnen schuilt er een gevoel van ongeluk. Eigenlijk wil je een schouder om op te huilen. Sterker nog, je hebt dit nodig. Eigenlijk wil je praten over wat je dwarszit. Je wilt iemand die ziet dat het niet altijd goed met je gaat en dat jij ook met onzekerheden zit.

Voor de sterke vrouw die eigenlijk onzeker is; Ook jij mag je verdriet tonen om te vragen voor steun en hulp. Dit is allesbehalve zwak. Door steun te vragen aan je omgeving krijg jij het gevoel dat je er niet alleen voor staat en dat je mensen om je heen hebt die om je geven. En dit is misschien wel precies wat jij nodig hebt om je beter te voelen. Wij zijn niet gemaakt om alle problemen die het leven op ons pad brengt alleen op te lossen. Je familie en vrienden zullen je niet als minder sterk gaan zien, ze zullen er voor je willen zijn omdat ze om je geven. Sterke vrouw; jij inspireert de mensen om je heen en door te laten zien dat jij ook gewoon een mens bent met onzekerheden, zullen ze je alleen nog maar meer gaan waarderen. Ook jij verdient de diepere band met je omgeving door met ze te praten over je emoties, om zo je weg naar emotionele vrijheid te vinden.

Heb jij moeite om het imago dat je hebt gecreëerd voor je omgeving te doorbreken? Heb jij het gevoel dat je niet jezelf kunt zijn en zit je daardoor in de knoop? Ben jij toe aan emotionele vrijheid en klaar met onzekerheid? Heb jij hier hulp bij nodig? Neem dan contact met me op.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: